ZENIT WING TSUN KUNG FU ISKOLA HAJDÚSZOBOSZLÓ

Legendás harcművészet, hatékony önvédelem

Sihing Sándor Balázs

a hajdúszoboszlói Wing Tsun iskola vezető oktatója

sihing sandor balazs

1998-ban születtem Debrecenben. Gyerekkorom óta Hajdúszoboszlón élek.

Én voltam a legkisebb termetű és a legfiatalabb az általános iskolás osztályomban és többször alulmaradtam kortársaimmal szemben a testnevelés órákon, a fizikai erőnlétet igénylő játékokban, illetve a délutáni szabad foglalkozásokon, a nevelők háta mögött játszott fiús birkózások alkalmával.

Ötödikes koromban 10-11 évesen határoztam úgy, hogy ez nem mehet tovább, valamilyen módon szeretnék magabiztosabb lenni, amikor elmegyek az iskolába, vagy amikor este kilépek az utcára. Szüleim támogatásával iratkoztam be 2009-ben Sifu Bányász József Wing Tsun Kung Fu iskolájába. Pár hónappal később, noha még minden támadást nem tudtam volna kivédeni, de sokkal magabiztosabb voltam: nem ért annyi atrocitás, könnyebben ment a tanulás, sokkal magabiztosabb voltam az órai feleléseknél is.

Teltek múltak az évek és hetedikes koromban, amikor a kémia és a biológia tantárgyakat elkezdtük tanulni, azonnal tudtam, hogy ilyen irányban kell tovább tanuljak. 2012-ben jeles eredménnyel végeztem el az általános iskolát és felvételt nyertem a DSZC Vegyipari Szakgimnáziumába.

A „Vegyis” évek alatt se hagytam abba a kung fu-t: átkerültem a felnőttcsoportba, elkezdtem tanulni a haladó anyagokat, sorra szereztem a fokozatokat, részt vettem a helyi szemináriumokon, nagymesteri szemináriumokon és nyári táborokban. 2013 óta magán foglalkozásokon sajátítom el a Wing Tsun harcművészetének haladó technikáit. 2016 nyarától az oktatásba is lehetőségem nyílt betekinteni, ami nagyon megtetszett már akkor.

A kitartó munkának meg lett az eredménye a középiskolában és a Wing Tsun Kung Fu kapcsán is. 2017-ben jeles érettségi bizonyítványt szerezve és az országos szakmai verseny döntőjébe jutva, jó eséllyel pályázhattam Debreceni Egyetem vegyész szakára. Ezen év nyarán az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesületben, az Abádszalóki nyári táborban, a diákéveket magam mögött hagyva, a hajdúszoboszlói klub instruktorává érettem.

2017 szeptemberében a Debreceni Egyetem Kémia Bsc szakos hallgatója lettem.

2020 júniusában megszereztem a vegyész oklevelemet és felvételt nyertem a vegyész mesterképzésre. Jelenleg a DE TTK-án a Bioszervetlen Kémiai Kutatócsoportban dolgozom, ahol szakdolgozatom is született, melyben neurodegeneratív betegségek kiváltó okaira kerestünk választ.

2018 júliusától Sifu Bányász József mentorálása mellett, tartok instruktortársaimmal edzéseket Hajdúszoboszlón és foglalkozok a diákok képzésével mind az edzéseken, mind magánúton. 2021 nyarán államilag elismert Kung-Fu Sportedző képesítést szereztem.

Gyere el egy ingyenes próbaedzésre, próbáld ki!! Érdekel