ÖT ELEM WING TSUN KUNG FU HAJDÚSZOBOSZLÓ

Legendás harcművészet, hatékony önvédelem

Sifu Bányász József

a hajdúszoboszlói Wing Tsun iskola vezetője

sifu-banyasz-jozsef

1982-ben született Kisvárdán. 2001 szeptemberében költözött Debrecenbe, ahol a Debreceni Egyetem Informatika-Matematika tanári szakos hallgatója lett, amit később sikeresen be is fejezett, így tanári, pedagógusi diplomát szerzett. 

sifu-banyasz-01-1 sifu-banyasz-01-2

Fiatal kora óta aktívan sportolt (atlétika, csapatsportok, testépítés) majd 2001 októberében beiratkozott a Debreceni Egyetem akkor induló Wing Tsun Kung Fu iskolájába Török Róbert Sifu-hoz, a Magyar Wing Tsun Egyesületbe. Egy év múlva lehetőséget kapott arra, hogy a magyarországi központban, Kecskeméten Sifu Máday Norbert tartotta edzéseket látogassa. Ez hatalmas lökést adott a fejlődésének. Az egyetemen Sifu Török Róbert első számú segédoktatója lett, heti 5-6 edzésen vett részt és 2003 szeptemberében sikeres vizsgát tett az 1. mesterfokozatra Leung Ting nagymester előtt. 

sifu-banyasz-02

2003. júliusában vette át a hajdúszoboszlói iskola irányítását. Az akkor gyengélkedő iskolából egy erős, haladókkal és instruktorokkal rendelkező csapatot épített fel az idők során. 

sifu-banyasz-03-1 sifu-banyasz-03-2

Oktatói munkája során a tradicionális kung fu iskolai módszerek mellett felhasználja az egyetemi tanári képzés, valamint a kung fu sportoktatói képesítése által szerzett ismeretanyagokat.

2005. októberében sikeresen vizsgázott a 2. mesterfokozatra. 2007 márciusában Cheng Chuen Fun nagymester és Leung Koon nagymester jelenlétében teszi le a vizsgát a 3. mesterfokozatra. 

sifu-banyasz-04

2012-ig a Magyar Wing Tsun Egyesület mestercsapatának egyik fontos tagja volt: a Hajdú-Bihari mestercsapat egyik legmagasabb fokozatú mestere, az országos bemutatócsapat tagja, az egyesület gálaműsorainak állandó résztvevője. Folyamatosan részt vett szemináriumokon, mesteredzéseken, továbbképzéseken, iskoláját gondok nélkül vezette a szövetségben. 

sifu-banyasz-07-1 sifu-banyasz-07-2

Az országos bemutatócsapat tagjaként Magyarországon szinte minden megyében népszerűsítette a Wing Tsun-t, külföldön Lengyelországban és Romániában is több bemutatón vett részt. 

sifu-banyasz-05-1

sifu-banyasz-05-2

sifu-banyasz-06-1

sifu-banyasz-06-2

2012-ben a Magyar Wing Tsun Egyesületben uralkodó, harcművészethez nem illő, becstelen viszonyok és bekövetkező további negatív változások miatt Sifu Török Róberttel és több mestertársával együtt úgy döntött, hogy egy új egyesületet hoznak létre, ami a régi mintájára, de új felfogásban fog működni kiküszöbölve a régi hibáit. Így létrehozták az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesületet. 

sifu-banyasz-08-1

sifu-banyasz-08-2

Az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület létrehozásában, kidolgozásában jelentős szerepet vállalt és a mai napig az egyik legtevékenyebb tagja, folyamatosan dolgozik az egyesület fejlesztésén.

2013-ban az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesület küldöttségének tagjaként Sifu Carson Lau Wing Tsun nagymesternél tett látogatást Kanadában, Torontóban, ahol megismerkedett és együtt edzett a mester csapatával. 

sifu-banyasz-09-1

sifu-banyasz-09-2

Tanulmányai során számos szeminárium – területi szeminárium, nyári táborok, kínai nagymesteri szemináriumok, speciális szemináriumok: Biu Jee, bot, kés, chi gerk – vett részt. A Wing Tsun teljes pusztakezes részét megtanulta, valamint a hosszúbot technikák egy részét.

3. mesterfokozattal rendelkezik az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu rendszerében (ami a 8. instruktori szintet jelenti), Sifu Török Róbert főinstruktor helyettese, a második ember az egyesületben. 

sifu-banyasz-10

A civil életben online marketinggel foglalkozik, saját céget vezet Honlapsiker néven. 

sifu-banyasz-11

Jövőbeni céljai az élet hosszig tartó gyakorlás, a Wing Tsun Kung Fu további népszerűsítése, megszerettetése a gyakorlókkal, minél több mesterdiák kinevelése, az egyesület további fejlesztése és a teljes Wing Tsun rendszer megtanulása, elsajátítása. 

sifu-banyasz-12

 

Ingyenes tagfelvételt és bemutatót tartunk hamarosan, gyere el! Érdekel

Edzések helye

3-as iskola tornaterme (Hőgyes Endre Gimnázium B épület)

Hajdúszoboszló, Rákóczi út 64. (Rákóczi és Török utca sarkán)

Edzések ideje

Gyerekcsoport
kedd és csütörtök 18:15-19:15

Felnőttcsoport
kedd és csütörtök 18:15-19:45

Elérhetőség

Sifu Bányász József
Sihing Sándor Balázs

Telefonszám: +36 30 543 7636
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.