ZENIT WING TSUN KUNG FU ISKOLA HAJDÚSZOBOSZLÓ

Legendás harcművészet, hatékony önvédelem

1 éves lett a Zenit Wing Tsun Szövetség

1 éve indult útjára a Zenit Wing Tsun Szövetség. A debreceni szemináriumon idején volt napra pontosan az évforduló, így a szünetben meg is ünnepeltük azt.

zenit wt 1 ev

Eseménydús éven vagyunk túl, egy éve az induláshoz csak feltétlen szükséges szervezeti elemek voltak meg (név, logó, pólók) és az időszak fő feladata ezek elkészítése és tökéletesítése volt. Nézzük meg sorban, mik voltak ezek.

Zenit Wing Tsun tananyag és vizsgaanyag

Elkészült a Wing Tsun Kung Fu rendszerét tanítási és vizsgáztatási szempontok szerint felosztó Zenit Wing Tsun tananyag és vizsgaanyag első változata, mely a gyakorlók felkészítéséhez és vizsgáztatásához elengedhetetlen. Ebben több újítást eszközöltünk, szakítva a korábbi Wing Tsun szervezeteink felületességei és nívótlan vizsgáztatási módszerei kiküszöbölésére:

  • Pontos vizsgaanyag biztosítása a diákoknak, amit előre megkapnak, hogy tudják miből kell készülniük.
  • Külön felkészítő és összegző szeminárium, hogy a kért technikákat kielemezhessük, átnézhessük.
  • 4 órás vizsganap, melyen be kell mutatni az összes szükséges technikát és elméleti számonkérés is része.
  • Személyenként értékelő lap, melyet a vizsga után megkap a vizsgázó, így láthatja mik voltak a hibái és kijavíthatja azokat a későbbiekben, illetve sikertelen vizsga esetén a pontos okokat is látja.
  • Külön kezelt mester és rangidős fokozatok, hogy csak az oktasson, aki szeretne és alkalmas is rá. De ne legyen gátja ez annak, hogy a haladó Wing Tsun tananyagokat is megtanulhassa.
  • Egymásra épülő, szabadharcot előtérbe helyező tananyagok, hogy használható tudást adjunk a gyakorlók kezébe.

Az új rendszer tesztjei már lezajlottak, hiszen mind Hajdúszoboszlón, mind Budapesten voltak kezdő vizsgák, szemináriumok és haladó vizsgák is. A tapasztalatok pozitívak, bár természetesen még van mit javítani, finomhangolni a rendszeren. Készen soha nem leszünk, tudjuk, mert mindig van miben fejlődni, akár szervezési, lebonyolítási  akár szakmai vonalon. Törekszünk a tökéletességre, bár soha nem érhetjük el azt.

Fokozatjelzések

Hosszas tervezések és több ötlet, látványterv után készültek el a fokozatjelek. A zenit és a szilvavirág koncepciót viszik tovább, valamint számtalan rejtett jelentésük is van. Bővebben itt

zenit wing tsun fokozatjelek

Kung fu nadrágok

Megterveztük és megvarrattuk a Zenit WT-s kung fu nadrágokat, melyek tradicionális kialakításúak és a Wing Tsun Kuen kalligráfiával vannak ellátva.

zenit wt nadrag

Iskolai saját logók

A Zenit Wing Tsun Szövetség iskolái saját logót tervezhetnek maguknak a szövetségi mellé, mellyel a pólójuk jobb vállra nyomva jelezhetik, mely kung fus közösséghez tartoznak a szövetségen belül. Ezen felül zászlót tudnak elhelyezni a szentély mellé ezzel a logóval.

zenit wt budapest zaszlo

zenit wt hajduszoboszlo zaszlo

Új és színes szentélyképek

Színes képek kerültek elhelyezésre Ip Man nagymesterről és Sifu Bányász József alapítóról a szentélyen.

zenit wt szentely

Iskolák felszerelése

Az iskolák felszerelései bővültek, mindkét iskolánkban új pajzsok, pontkesztyűk és szivacsos, gyakorló botok kerültek beszerzésre, hogy modern körülmények között edzhessenek a diákok.

pajzsok

gyakorlo botok

Sihing Sándor Balázs 10 év

Hajdúszoboszlói iskolánk vezetője, Sihing Sándor Balázs 10 éve kezdte el Wing Tsun tanulmányait, ezt is megünnepeltük az év elején.

Haladó harci edzések

Június hónaptól beindultak a haladó harci edzések Budapesten és Debrecenben-Hajdúszoboszlón megosztva, kéthetente szombatonként, 09:00-12:00 között. Ezeken az edzéseken a szövetség magas fokozatú gyakorlói gyűlnek össze és a Wing Tsun Kung Fu haladó anyagait gyakorolják, a szabadharci edzésre helyezve a hangsúlyt. Az edzés része a fizikális trenírozás is, mert a csoportban maradás feltétele az időszakonkénti fizikális teszt sikeres teljesítése. Ennek az az oka, hogy a Zenit Wing Tsun rangidősei, oktatói ne csak technikailag legyenek képzettek magas szinten, hanem fizikálisan is fejlődjenek és egy átlag feletti szintet hozzanak folyamatosan. Rendszeresen eddzenek, figyeljenek oda magukra, hiszen jó erőnlét nélkül elképzelhetetlen egy magas szintű harcművész.

sifu banyasz 12

Zárásként szeretnénk köszönetet mondani, mindenkinek aki támogatta tevőlegesen munkájával vagy építő kritikáival szervezetünk alakulását és fejlődését, hálásak vagyunk mindezért. Folytatjuk a megkezdett munkát, hogy egy magas színvonalú Wing Tsun szervezetet építhessünk. Számtalan feladat vár még ránk, a kezdeti lépéseket megtettük és megyünk tovább a megkezdett úton.

wing tsun oklok

Megalakult a Zenit Wing Tsun Szövetség

2018. október 12-én megalakult a Zenit Wing Tsun Szövetség. Bővebben a szövetségről itt tudsz olvasni

Egy új és izgalmas, ám de kemény, munkával teli időszak indult el az iskolák tagjainak életében ezzel.

Facebook oldalainkon és itt a honlapon folyamatosan be fogunk számolni a minket érintő újdonságokról és aktualitásokról.

Gyere el egy ingyenes próbaedzésre, próbáld ki!! Érdekel